Home       Praktijk Marjolein - Therapie met energie
Praktijk logo
 

Wie ben ik?

Profielfoto Marjolein de Jong-de Heer

Mijn naam is Marjolein de Jong-de Heer. Al sinds ik een klein meisje was, ben ik geïnteresseerd in gezondheid en de werking van het menselijk lichaam.

Na vele omzwervingen door allerlei opleidingen in de reguliere gezondheidszorg heb ik in 2012 besloten een andere weg te gaan. Ik wilde me graag bezig gaan houden met meer natuurlijke vormen van genezing en behoud van gezondheid. Ook had ik behoefte aan een meer holistische benadering van de mensen waarmee ik werk. Dat wil zeggen: ik wilde me graag bezig gaan houden met de hele mens. Niet alleen de klachten waarmee iemand binnenkomt.

Ik vind het belangrijk om de mens als geheel te zien.

Omdat een aantal familieleden (Vital Vitae) (Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Electroacupunctuur) een praktijk als complementair therapeut hebben was het logisch om eerst eens met hen mee te kijken. Ik heb bij Lydia (Vital Vitae) een tijdje stage gelopen en daar veel geleerd over onder andere electroacupunctuur.

Opleiding en registratie beroepsvereniging

Ik heb onder andere verpleegkunde gestudeerd en geneeskunde. Voordat ik besloot het roer om te gooien heb ik mijn Bachelor Geneeskunde aan het VUmc te Amsterdam in 2010 afgerond. Ook heb ik een jaar als co-assistent in het VUmc gewerkt.

Nadat ik stage had gelopen bij Lydia besloot ik dat ik zelf ook wilde leren hoe electroacupunctuur werkt. In 2014 heb ik de Basisopleiding electroacpunctuur volgens Voll (EAV) afgerond. In 2016 heb ik mijn diploma Natuurgeneeskundig Therapeut gehaald.

Naast mijn interesse in gezondheid en geneeswijzen heb ik ervaring met hooggevoeligheid zowel bij mijzelf als bij mijn kinderen. Omdat ik graag wilde leren hoe ik deze gevoeligheid kan inzetten om mensen te helpen ben ik in 2016 begonnen met de opleiding tot Energetisch Therapeut van Instituut CAM. In juni 2020 ben ik afgestudeerd als Energetisch Therapeut. Hiermee kwam ik in aanmerking voor lidmaatschap van de beroepsvereniging Het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET). Hierdoor worden mijn consulten door sommige verzekeraars (deels) vergoed bij een aanvullend pakket dat alternatieve geneeswijzen dekt.

Tijdens mijn opleiding bij Instituut CAM maakte ik voor het eerst kennis met het begrip Positieve Gezondheid. Omdat het streven bij Positieve Gezondheid is om rekening te houden met alle aspecten van iemands gezondheid sprak dit mij erg aan. Om die reden heb ik in 2021 een aantal bijscholingen gevolgd rondom Positieve Gezondheid en leefstijl. Daarnaast heb ik me aangesloten bij de Beroepsvereniging Positieve Gezondheid Zorgverleners.

Hoe ik mijn praktijk zie

Therapie met energie.

Energie is overal. In onszelf en om ons heen. Wanneer je om wat voor reden dan ook, teveel energie hebt, of juist te weinig raak je uit balans. Hiernaast kan je ook tegelijkertijd teveel en te weinig energie in je systeem hebben. Dit kan allerlei klachten geven: vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, hyperventilatie, angst en paniek, stemmingswisselingen, allergieën. Je kunt echter ook merken dat je niet in balans bent doordat je simpelweg het gevoel hebt dat er iets niet klopt, dat de dingen in je leven niet gaan zoals jij wilt. De klachten die volgen op het uit balans raken van je energiehuishouding worden in de reguliere zorg niet altijd herkend. Of de oorzaak wordt niet gevonden. In mijn praktijk wil ik je graag de positieve kant van energie laten ervaren. Niet meer te veel of te weinig energie, maar een goede balans door therapie met energie!